Service

In Nije Dei heeft veel

We vinden het leuk als u onze gast wilt zijn. Dat proberen we zoveel mogelijk waar te maken. Dus zorgen we ervoor dat er veel bij de hand is in In Nije Dei.

 

De achtertuin en het eigen terras

De Logementen Mûne en Ko bieden directe toegang tot de grote achtertuin, die voor alle doeleinden kan worden gebruikt. Nergens rust een veto op, mits er maar rekening wordt gehouden met anderen. Als de zon schijnt, is het hier fantastisch toeven. De dichte border aan de kant van de weg zorgt voor beschutting.

Met uitzondering van Boppe heeft elk logement een eigen terras. Om te voorkomen dat kinderen de straat op kunnen rennen staat er om het terras van Hûs een hek. Voor Mûne en Ko ligt één grote bestrating, die grenst aan de tuin. Er is geen afscheiding, maar onze gasten hebben daar in het verleden nooit een punt van gemaakt. Sterker: men vindt het doorgaans gezellig. Logement Boppe heeft een loggia, waar het 's morgens uitstekend ontbijten is.

Een terrasameublement met voldoende stoelen staat ter beschikking van de gasten. En een fel schijnende zon is ook geen probleem: de standaard staat op het terras en de enorme parasol ergens op de deel of in het Bûtenhusriehok. Met mooi weer kunt u buiten tot laat in de avond toeven. Wie daarbij een gezellig vuurtje wil maken, pakt één van de vuurkorven en wat hout uit de schuur.

Verwarming en open haard

Elk logement heeft een eigen CV-ketel en warmwatervoorziening. De ketel van Hûs en Mûne staat in de cv-ruimte op de deel, die van Ko en Boppe in de 'kast' op de overloop. Ze worden geregeld gecontroleerd, maar kunnen vanzelfsprekend van uur op uur kuren vertonen. Als u er verstand van heeft, kunt u uw gang gaan. Anders weten wij doorgaans wel een oplossing.

Eén tip op basis van ervaringen uit het verleden: de thermostaatkranen aan de radiatoren zitten er eigenlijk een beetje voor spek en bonen op. Wanneer u de verwarming hoger of lager wilt zetten, moet u dat doen met de thermostaat aan de wand. De kranen op de radiatoren dienen altijd op 5 te staan om warmte te geven. Worden ze dichtgedraaid dan kan de druk wegvallen en heeft u ook koud water in de badkamer en de keuken.

De logementen Mûne en Hûs hebben een open haard, die op gel werkt. Vooral 's avonds is dat een gezellig gezicht. Wij hebben tegen een kleine vergoeding flessen die voor een paar uur branden zorgen.

Gemak dient den mensch

In Nije Dei mag dan een antieke boerderij zijn, de logementen zijn voorzien van alle denkbare comfort. Eigenlijk hebben we een lijstje gemaakt van wat er in ons eigen huis staat en geprobeerd om dat ook allemaal in de appartementen te zetten. Peper, zout, andere kruiden, toiletpapier e.d. zijn aanwezig. We vragen onze gasten om aan te geven wat ze hebben gemist: tot op heden is dat beperkt gebleven tot een theezeefje en een knoflookpers.

Een magnetron, een oven en een afwasmachine behoren standaard tot de inventaris van de logementen. In Ko en Boppe vindt u ze in de keuken. Inbouwen in de keuken van Hûs en Mûne kostte teveel ruimte en omdat je dergelijke dingen niet elke dag nodig hebt, hebben we het anders opgelost. De magnetrons staan in de bruine kasten in het logement en de afwasmachine in het Waskje & Droegjehok op de deel. Wie diepvrieszaken wil opbergen kan ook in het laatste hok terecht.

Er staan twee barbecues ter beschikking van de gasten. Op gas, dus gepriegel met houtskool is niet nodig. De kosten van het gas zijn voor onze rekening, maar als de fles leeg is horen we dat graag opdat anderen niet behoeven te worden teleurgesteld. Ook frituren, wokken en dergelijke is vrijwel altijd mogelijk. Vraag er even om en we zorgen dat de spullen voor u klaar staan.

In Nije Dei heeft fietsen ter beschikking van de gasten. Wie deze wil gebruiken, mag dat. Ze staan in het meest rechtse hok. Het aantal is echter beperkt en op is op. We hebben geen uitgebreid reserveringssysteem, dus moeten we dit met z'n allen soepel regelen. Is er iets kapot gegaan, geen nood, maar laat het even maken of meldt het even.

Voor alle deze dingen geldt: we rekenen er niets voor, veel plezier en maak de zaak na afloop alleen even schoon.

Wassen en drogen is mogelijk

Voor een vakantie van een week of een weekeind kan doorgaans voldoende kleding worden meegenomen. Mocht het nodig zijn even snel een wasje te doen, dan is er een mogelijkheid. Er is een wasfaciliteit in het Waskje & Droegjehok op de deel. Er staat een Miele wasmachine en droger. Die kunt u gebruiken. Iedere huisvrouw weet hoe de dingen werken. Zeep, wasverzachter en soda staan erbij, We zouden het op prijs stellen wanneer u daarvoor een paar euro in het busje deponeert..

In Nije Dei is een kinderparadijsje

Vooral voor de kinderen is In Nije Dei een klein paradijsje. Binnen mag bijna alles zolang er maar wordt nagedacht en niets kapot gemaakt. Zelfwerkzaamheid van vroegere juniore gasten hebben in ieder geval een schommel opgeleverd.

De tuin is groot genoeg om ongestoord te kunnen spelen. Het autoverkeer is bepaald luw en het speelhuis is door Eva goedgekeurd, namens de Nederlandse Vereniging van Kleindochters. Als het regent biedt de grote bestrate deel soelaas, onder meer om te schommelen, de badmintonnen of andere spelletjes te doen die enige ruimte vragen. Dat geldt onder meer voor rondjes rijden en dat kan want er zijn voldoende kinderfietsjes.

Parkeren

Skuzum is een klein plaatsje van 28 huizen. In Nije Dei is groot naar Skuzum's maatstaven. Veel bezoek kan dus snel voor overlast zorgen, vooral van auto's. Parkeert u uw auto dus beschaafd. Dat kan aan de kant van de Dorpsweg op de centrale parkeerplaats, zodat u niet al te ver hoeft te lopen met de boodschappen. Eventueel kunt u ook op de oprit van de achtertuin parkeren, maar daar staat de auto al gauw in de weg.

De boodschappendienst staat klaar

Vakantie is vaak een zaak van haasten. Op het laatste moment moeten nog boodschappen worden gedaan en de keren, dat er in de auto wordt geconstateerd dat er iets is vergeten, zijn legio. Wanneer u ons tevoren opgeeft wat u wilt hebben, zorgen wij ervoor dat het bij aankomst klaar staat in uw logement. We rekenen er niets voor. Boodschappen doen we doorgaans bij Jumbo. Die adverteert dat ze altijd de goedkoppste zijn, dus met de concurrerende prijzen zit het wel goed.

Triviale zaken als peper en zout, de eerste toiletrollen en dergelijke hoeft u niet mee te nemen. Die staan er nog. Mocht u toevallig degene zijn die de laatste restjes gebruikt, dan verwachten we dat u even een nieuwe neerzet. Noem het maar een negatief lot uit de loterij.

Wifi

En tenslotte .... we hebben gezorgd voor een optimale wifi-verbinding. Met versterkers in alle logementen. Opdat de communicatie met de buitenwereld, zelfs in de vakantie, in stand kan blijven.