Logement Hus

Welkom in Hûs, het logement waar het allemaal mee begon. Hûs is huis in het Fries. Het kreeg zijn naam, door-dat de kinderen verboden een appartement naar hen te noemen en we bij het renoveren van de tuin deze stalen afbeelding van een huis vonden. Hûs is hét logement voor mensen die van een schitterend uitzicht willen genieten of een speciaal gevoel hebben bij vogels en [soms] reeën.
 • Welkom in Hûs, het logement waar het allemaal mee begon. Hûs is huis in het Fries. Het kreeg zijn naam, door-dat de kinderen verboden een appartement naar hen te noemen en we bij het renoveren van de tuin deze stalen afbeelding van een huis vonden. Hûs is hét logement voor mensen die van een schitterend uitzicht willen genieten of een speciaal gevoel hebben bij vogels en [soms] reeën.
 • De hoofdentree is via de deel, al gebruiken de meeste gasten vaker de openslaande deuren naar het terras. Dat is niet verwonderlijk, omdat de aanrijdroute er vlak bij ligt.
 • De ruime entree van het logement geeft een grote ruimte-lijke indruk. Daar bevinden zich de badkamer en het toi-let, terwijl de kast aan de rechterkant naast een aantal huishoudelijke apparaten [waaronder de magnetron] ook een keur aan spelletjes bevat. Gebruik ze, heb veel lol en creëer zo uw eigen vakantiegevoel.
 • De badkamer is functioneel. Niet al te groot, maar met alles wat een badkamer moet hebben: een uitstekend functionerende douche en een wastafel. Natuurlijk is er een verwarming, wanneer het buiten wat kouder is.
 • Het Logement Hs is een groot appartement met een oppervlakte van 55 vierkante meter. De inrichting is voor-al gezellig. De stalramen zijn in stand gehouden en ver-wijzen naar de oorspronkelijke bestemming van dit deel van de boerderij. Hier stonden voorheen de koeien met hun gezicht naar de muur, gescheiden door de zoge-noemde handelsschutten. Zon beetje in het midden van het logement liep over de lengte de gruppe, die ervoor zorgde dat de uitspattingen rechtstreeks naar de gierkel-der werden getransporteerd.
 • De half-open keuken is functioneel met een ruime koel-kast en een oven. De apparatuur is zoals u dat thuis bent gewend. Ook voor wat betreft kookgerei en servies zult u niet mis grijpen. De afscheiding met de woonruimte is met opzet iets hoger gehouden, zodat een afwas op het aanrecht niet storend is.
 • De vide geeft de woonkamer extra lichtinval van boven. Het ontwerp zorgt er ook voor dat er het logement n�g groter lijkt dan het is. Natuurlijk hadden we daar, door een paar planken en een wandje, een extra kamer kun-nen realiseren. Het optisch effect van de vide verhoogt het gebruiksplezier echter dermate dat de keuze om het ni�t te doen, gauw was gemaakt.
 • Het Logement Hûs heeft twee ruime slaapkamers van respectievelijk 15 en bijna 20 vierkante meter. Een extra bed valt in zo'n ruimte nauwelijks op. Er is gezorgd voor veel kastruimte. De slaapkamers hebben geen verwarming. Desondanks is het daar altijd genoeglijk, omdat de warmte van bene-den via de vide snel opstijgt. De grote ramen geven de slaapkamers veel licht en bieden een schitterende blik van enige hoogte op Piaam.
 • Een tussendeur maakt het mogelijk De Heerenkamer bij Logement Hs te betrekken. Dat maakt de capaciteit van dit logement variabel. Er staan vijf bedden in de twee slaapkamers. Op n van de kamers kan met gemak een extra bed worden geplaatst. De flexibiliteit zit in de moge-lijkheid om ook De Heerenkamer erbij te trekken. Daar-mee komt de capaciteit van het logement op zeven.
 • De Heerenkamer is een bijzonder ruime kamer met een eigen badkamer en een tweepersoonsbed. Op de ba-lustrade kan gemakkelijk een bed worden bijgezet,
 • Logement Hs heeft een eigen terras, waar een tafel en voldoende stoelen staan. Voor kleine kinderen is er een hek [en als de beukjes hoog genoeg zijn, een heg] voor de veiligheid. Overigens is het autoverkeer bepaald rustig te noemen. De openslaande deuren geven niet alleen een fraai uit-zicht op het museumdorp Piaam [met onder meer het Vogelmuseum en Restaurant De Nynke Pleats], maar dienen ook het gemak. Per slot van rekening staat de auto zo wel erg dicht bij de accommodatie.