Logement Mune

Mûne is Fries voor molen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de twee eerste logementen naar de kinderen te noemen, maar die verboden dat. Logementen vernoem je niet naar kinderen, misschien naar de hond, maar niet naar kinderen. Bij het schoonmaken van de tuin vonden we onder het gras twee stalen figuren: de een was een huis, de ander een molen. De keuze gauw gemaakt. Logement 1 werd Hûs, logement 2 Mûne.
 • Mûne is Fries voor molen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de twee eerste logementen naar de kinderen te noemen, maar die verboden dat. Logementen vernoem je niet naar kinderen, misschien naar de hond, maar niet naar kinderen. Bij het schoonmaken van de tuin vonden we onder het gras twee stalen figuren: de een was een huis, de ander een molen. De keuze gauw gemaakt. Logement 1 werd Hûs, logement 2 Mûne.
 • De entree vanuit de deel geeft de knusheid al een beetje aan. Het maakt binnenkomen des te verrassender. Om de hoek is het immers een zee van licht, met direct uitzicht op de tuin.
 • Welkom in Logement Mune. Het kleinste van de vier, maar bepaald niet de minst gezellige. En 50 m2 exclusief de slaapetage is toch altijd nog zeer acceptabel. Het heeft misschien het meest een eigen karakter. Veel gasten hebben een sterke voorkeur voor het hoekappartement in twee kleuren groen.
 • De badkamer is zoals u die thuis gewend bent. Hoewel .... niet iedereen heeft thuis de beschikking over een ligbad. Geniet ervan. Voor anderen is er een aparte douche. Het geheel is dermate ruim, dat twee mensen er best tegelijk gebruik van kunnen maken, zonder dat ze elkaar voor de voeten lopen.
 • De huiskamer is vooral knus. Natuurlijk is er een televisie met een veelheid aan kanalen, ook buitenlandse. Openslaande deuren geven entree naar het terras.

 • Een bijzonder aspect van het logement Mune is de bedstee. Vooral oudere mensen waarderen de slaapplaats. Het is vlak bij het toilet en tijdens een rustperiode overdag is men toch betrokken bij de activiteiten in de woonkamer.
 • Het Logement Mune is vooral knus en gezellig. De specifieke sfeer met authentieke lampen, de houten vloer, de open haard en de traditionele lambrisering dragen ook een steentje bij aan de gezelligheid, evenals de koeienramen. De vide zorgt voor veel licht. De parterre is centraal verwarmd, maar voor de gezelligheid is er ook een open haard die op gel brandt.
 • De half-open keuken is functioneel met een ruime koelkast en een oven. De apparatuur is zoals u dat thuis bent gewend. Ook voor wat betreft kookgerei en servies zult u niet mis grijpen. De afscheiding met de woonruimte is met opzet iets hoger gehouden, zodat een afwas op het aanrecht niet storend is.
 • Even tussendoor: Bij de aankleding hebben we rekening gehouden met de naam van het logement. Daarom hangen er wat kunstwerken van molens aan de wand. Ieder heeft een eigen verhaal, maar u hoeft het niet mooi te vinden. Wij zijn het soms best wel met u eens.
 • Het logement Mune heeft twee ruime slaapkamers. Op een daarvan zou met een beetje passen en meten een extra bed kunnen worden neergezet, maar dat wordt wel proppen. Daarom zeggen we dat Mune geschikt is voor vier en inclusief de bedstedekast voor vijf personen. De grote ramen in de slaapkamers bieden een schitterende blik van enige hoogte op Piaam.
 • Terug naar beneden: De voordeur komt uit op de deel, maar gasten gebruiken doorgaans de openslaande deuren. Die staan op het zuiden, waardoor er vrijwel de hele dag zon binnenstroomt .... vooropgesteld natuurlijk dat het Nederlandse klimaat dat biedt.
 • Op het terras is het ook buiten goed toeven. Mune heeft een eigen terrasdeel met acht stoelen en een tafel. De auto is bij de hand. Werkelijk om de hoek is een eigen parkeerplaats en door de openslaande deuren is men in twaalf stappen bij de auto.